Želírovacia sezóna je v plnom prúde! Dr. Oetker odporúča najlepších pomocníkov domáceho zavárania
Džemy, marmelády, sirupy, či ovocné želé? Áno, sezóna zavárania je tu! Preto odporúčame istotu a zverte sa do rúk tým najlepším expertom. Dr. Oetker prináša kompletný sortiment užitočných produktov na zaváranie ovocia či zeleniny. Uspokoja potreby aj najnáročnejších spotrebiteľov. Už nemusíte siahať po sirupoch či džemoch z regálov obchodu. Vyrobíte si vlastné dobroty jednoducho a rýchlo! Jediné, čo potrebujete, je chuť tvoriť a prípravky na zaváranie a želírovanie. Najlepšie pomôcky a rady odporúča Dr. Oetker. Tak šup, šup! Džemujte spoločne s nami na MAXImum!
Želírovanie na MAXImum!
Aktuálna želírovacia sezóna ide na plné obrátky a nezaobíde sa bez skvelej NOVINKY. Kyselina citrónová Dr. Oetker je 80 g MAXI balenie a s praktickým „zip-lock“ uzáverom pre opätovné uzatváranie obalu a jednoduché skladovanie. Kyselina citrónová Dr. Oetker je ekologickým a všestranným pomocníkom nielen v domácnosti, ale aj počas letnej sezóny. Má nenahraditeľnú úlohou pri príprave domácich sirupov, džemov, marmelád či želé. Výborne podporuje želírovací proces, zvýrazňuje chuť ovocia a zeleniny. Vďaka jej jemne mletému a sypkému zloženiu bez hrudiek ju môžete použiť aj ako náhradu octu pri konzervovaní zeleniny.
Recept
Čučoriedkový džem
Náročnosť: jednoduchá príprava
Vystačí na: asi 6 pohárov (200 ml)
Čas prípravy: asi 20 minút
Prísady:
- 1 kg čučoriedky
- 1 balenie Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Príprava:
1. Umyté a očistené čučoriedky rozmixujeme pomocou ponorného mixéra a dáme do väčšieho hrnca. Extra želírovací cukor pridáme k ovociu a veľmi dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu.
2. Varíme minimálne 5 minút a stále miešame. Na tanierik kvapneme 1-2 kávové lyžičky horúceho džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané kávové lyžičky Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
3. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom a asi 5 minút necháme stáť na veku.
Neprehliadnite:
Džemujte a želírujte na MAXImum
Kyselinu citrónovú možno použiť aj na šaláty, kompóty alebo dochucovanie nápojov. Jej ďalšou výhodou je ľahká stráviteľnosť, čo ocenia hlavne spotrebitelia s citlivejším žalúdkom. Vysokokvalitná surovina pochádza od dodávateľov z Európskej únie. Doprajte si MAXImalný zážitok a džemujte vďaka Kyseline citrónovej Dr. Oetker už teraz a po celý rok! Spotrebiteľov, ktorí preferujú praktické jednorazové balenie, poteší Kyselina citrónová Dr. Oetker v 20 g balení.
Príprava džemov podľa vlastnej chuti!
Pektín Dr. Oetker je moderný želírovací prípravok na zaváranie džemov a marmelád. Výrobok je 100% rastlinného pôvodu, obsahuje citrusové pektíny a v džeme pôsobí ako prírodné zahusťovadlo, ktoré mu dodá požadovanú konzistenciu. Jeden 20 gramový balíček vystačí na 2 kg ovocia, ku ktorému sa pridáva 700 až 1000 g cukru v závislosti do zrelosti ovocia či od preferovaného obsahu cukru v pripravovanom džeme. Prepočítavate? Nemusíte! Pomocou Pektínu si môžete pripraviť džem s ovocným podielom až 79 %, a to bez konzervačných látok. Rozhodnite sa na základe vašich chutí a nebojte sa premýšľať kreatívne, pretože Pektín môžete kombinovať s repným i trstinovým cukrom. Neváhajte, želírujte!
S láskou k tradíciám
Klasickým marmeládam, džemom a želé neodolá takmer nikto! Vďaka Gelfixu Klasik 1:1 vyčarujete aj z kyslejšieho a menej zrelého ovocia sladkú pochúťku. Ak chcete spotrebovať menej cukru a zachovať prirodzenú chuť ovocia mali by ste siahnuť po Gelfixe Extra 2:1, ktorý odporúčame používať na prípravu džemov so stredne sladkým alebo stredne zrelým ovocím. Dr. Oetker nezabúda ani na tých, ktorí šetria cukrom i kalóriami a ponúka im Gelfix Super 3:1, ktorý maximálne zachováva chuť ovocia. Využijete ho pri zaváraní zrelého a veľmi sladkého ovocia.
Chuť čerstvého ovocia
Máte radi jednoduchosť? Ak áno, kompletná receptúra výrobku Želírovací cukor Extra 2:1 vás presvedčí o tom, že na prípravu skvelého džemu stačí k želírovaciemu cukru pridať len ovocie. Tento výrobok Dr. Oetker je vhodný na prípravu marmelád, džemov a želé zo stredne sladkého alebo stredne zrelého ovocia. Ak sa s kalóriami nepriatelíte, skúste Želírovací cukor Super 3:1, ktorý zachováva výraznú chuť ovocia a používa sa pri výrobe džemu s veľmi sladkými alebo veľmi zrelými plodmi ovocia.
Želírovanie s menej kalóriami
V širokom sortimente prípravkov na želírovanie Dr. Oetker nájdete aj Želírovací cukor so stéviou 3:1, ktorý je moderným výrobkom na domácu prípravu džemov s obsahom výťažkov z rastliny stévia. Džem vyrobený s týmto želírovacím cukrom obsahuje o 38% menej kalórií ako džem klasický, má lahodnú chuť a zavarenie džemu s ním vám nepotrvá dlhšie ako 5 minút.
Originál je len jeden
Čo vám chuť leta pripomenie lepšie ako domáci ovocný sirup? No predsa sirup, ktorý si jednoducho vyrobíte sami za pomoci Sirupfixu Dr. Oetker. Prípravok je určený pre všetkých, ktorý si chcú doma vyrobiť originálny vlastný sirup. Bude mať hladkú a tekutú konzistenciu, vysoký podiel ovocia a výraznú ovocnú chuť i farbu. Za pomoci Cukru na sirup Dr. Oetker zavaríte husté sirupy s výraznou chuťou a bez sterilizácie. Vykúzlite si domáce bylinkové, kvetinové alebo zázvorové sirupy podľa vlastnej fantázie. Výber cukru, ktorý použijete vo vašom recepte, je iba na vás. Aké jednoduché, však?
Recept
Broskyňové čatní s feniklom a tymianom
Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: 40 minút
Vystačí na: 6 pohárov
Prísady:
- 700 g broskyne (očistené a nakrájané na kocky)
- 300 g fenikel (očistený a nakrájaný na malé kúsky)
- 300 g zeler stonkový (očistený a nakrájaný na malé kúsky)
- 200 g cibuľa šalotka (očistená a nakrájaná na kocky)
- nastrúhaná kôra a šťava z 1 chemicky neošetrenej limetky
- 300 ml ocot jablčný
- 2 zarovnané PL tymian čerstvý
- 4 zarovnané KL soľ
- 2 KL čili korenie
- 1 balenie Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Príprava:
1. Broskyne, fenikel, zeler a šalotku vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme kôru a šťavu z limetky, ocot, tymian, soľ a čili a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Recept
Lipovo-bezinkový sirup
Ideálny na osvieženie, jednoduchý na prípravu so Sirupfixom Dr.Oetker!
Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 30 minút
Vystačí na: asi 3 l
Prísady:
- 2 l vody
- 10 kvetov čiernej bazy
- 10 hrsti lipových kvetov
- 2 chemicky ošetrenej limetky
- 1 balíček Sirup-fixu Dr.Oertker
- 2 kg cukru
Príprava:
1. Na prípravu sirupu polovinu cukru v hrnci prevaríme vodu. Odstavíme a necháme ju zachladnúť. Do vlažnej vody pridáme kvety čiernej bazy, lipové kvety, nakrájané limetky na plátky, Sirup-fix a cukor a dôkladne zamiešame. Prikryjeme pokrievkou a necháme 24 hodín v chladničke macerovať.
2. Scedíme cez sitko a asi 5 minút povaríme. Naplníme do sterilných fliaš, fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.
Pomôcka na konzervovanie ovocia i zeleniny účinne ochraňuje ovocie a zeleninu pred plesňami a kvasinkami. Jedno balenie vystačí na 5 kg ovocia vrátane nálevu alebo 3,5 kg zeleniny a 1,5 l sladkokyslého nálevu alebo 5 l ovocného sirupu či ovocnej šťavy.
Ďalšie užitočné rady a inšpirácie k želírovaniu nájdete na: Dr. Oetker
Viac informácií o produktoch Dr. Oetker a ďalšie skvelé inšpirácie nájdete na:
www.oetker.sk
Súťaž
VYHRAJTE ich v našej letnej SÚŤAŽI s Dr. Oetker