Káva a jej exotické príchute patria k letnej pohode a posedeniu napríklad na terase pri vode…


341   -   0
Letenky, Pelikan, Slovensko
Pobyty, Slovensko, Dovolenka
Share:
káva a jej exotické príchute

Káva a jej exotické príchute zo všetkých sveta strán. Leto je ideálnym obdobím na relaxáciu a vychutnávanie si dobrých vecí v živote. Jednou z týchto radostí je určite šálka dobrej kávy, obzvlášť keď sa podáva na slnkom zaliatej terase. Jej osviežujúcu chuť a povzbudenie môžu ešte znásobiť exotické príchute kávy. Pridávajú nový rozmer tomuto obľúbenému nápoju, a preto sú ideálnym doplnkom letného posedenia.

Exotické príchute kávy

Kávová kultúra začína v tomto období kulminovať. Neustále evolvuje a milovníci kávy majú na výber z množstva exotických príchutí, ktoré prinášajú do ich šálok nezabudnuteľné chuťové zážitky. Milovníkom tohto osviežujúceho nápoja netreba zvlášť predstavovať osvedčenú značku JULIUS MEINL, ktorej škála rôznorodých chutí sprevádza generácie pôžitkárskych kávičkárov už viac ako 160 rokov.
Keďže leto je aj čas rôznych dobrodružstiev a exotických výletov, na niekoľko gurmánskych zážitkových ciest vás teraz pozývame. Vitajte na tomto voňavom výlete a dobrú chuť! 

káva a jej exotické chute


Vanilka a karamel kraľuje

Príchute vanilky a karamelu sú medzi milovníkmi kávy veľmi obľúbené. Ich sladká a jemná chuť dodáva káve zamatový nádych, ktorý je ideálny na letné popoludnia.

Kokos s vôňou diaľav

Kokosová príchuť prináša do kávy exotický nádych, ktorý evokuje tropické dovolenky. Kokosová káva je skvelá aj ako ľadová káva, ktorá vás osvieži v horúcich dňoch.

káva a jej exotické chute


Čokoláda je klasika

Čokoládové príchute, ako je mliečna čokoláda, tmavá čokoláda alebo dokonca biela čokoláda, dodávajú káve bohatú a dekadentnú chuť, ktorá je ideálna pre tých, ktorí milujú sladšie a výraznejšie chute.

Škorica je vášeň

Škoricová káva má hrejivú a jemne pikantnú chuť, ktorá je príjemným kontrastom k osviežujúcej ľadovej káve. Škorica má navyše aj zdravotné benefity, vrátane zlepšenia trávenia a zníženia zápalu.

Orechy s vôňou zeme

Príchute ako lieskový orech, mandle alebo makadamové orechy dodávajú káve bohatú a zemitú chuť. Orechové príchute sú výborné aj v kombinácii s mliekom alebo smotanou.

Neprehliadnite: 

Káva Julius Meinl, Malé gesto, lexikon.sk

Káva JULIUS MEINL je každoročne pre dve miliardy ľudí pôžitkom.
Tá chuť je výnimočná, pridajte sa k nám… 

 

Letné kávové špeciality

Okrem klasických príchutí existuje množstvo špeciálnych kávových nápojov, ktoré sú ideálne pre letné obdobie.

Iced Latte

Ľadová káva je jednoduchý a obľúbený letný nápoj. Stačí uvariť espresso, pridať ho do pohára plného ľadu a doliať studeným mliekom alebo rastlinnou alternatívou. Na záver môžete pridať svoj obľúbený sirup, ako je vanilkový, karamelový alebo čokoládový.

káva jej exotické chute


Studená káva (Cold Brew)

Cold brew je populárna metóda prípravy kávy, pri ktorej sa mletá káva lúhuje vo vode pri izbovej teplote po dobu 12 – 24 hodín. Výsledkom je jemný a osviežujúci kávový nápoj, ktorý je možné kombinovať s rôznymi sirupmi a mliečnymi alternatívami.

Frappé

Ide o osviežujúci a krémový kávový nápoj, ktorý je ideálny na horúce dni. V mixéri zmiešajte kávu, mlieko, ľad a príchuťový sirup podľa vlastného výberu. Mixujte, kým sa vytvorí hladká a krémová konzistencia.

frappé


Letná kaviareň na terase

Posedenie na terase s pohárom exotickej kávy môže byť jedným z najpríjemnejších spôsobov, ako stráviť letné popoludnie. Vytvorte si doma malú kaviareň na terase. Postup nie je náročný, vyžaduje si to aj dostatočnú dávku fantázie.

exotické chute


Káva a jej exotické príchute a čo ešte potrebujete k dokonalej pohode? 

Pohodlné kreslá, deky a vankúše dodajú vašej terase útulnú atmosféru. Kvety, lampióny a sviečky môžu zmeniť vašu terasu na príjemný relaxačný priestor. Súčasťou priestoru môže byť malý kávový bar s rôznymi sirupmi, mliečnymi alternatívami a kávovými zrnami. To, aby ste mohli experimentovať s rôznymi chuťami a nápojmi. A k tomu jemná hudba na dotvorenie pohody môže prispieť k dokonalej atmosfére pre relaxáciu a vychutnávanie si kávy.

na káve MEINL sedia dve


Vytvorte si svoju vlastnú letnú kaviareň na terase a užívajte si letné dni s lahodnou a osviežujúcou kávou osvedčenej značky JULIUS MEINL. (RE)

Foto: spoločnosť Julius Meinl, archív redakcie a pixabay

V prípade záujmu o kávu môžete písať na: slovensko@meinl.sk

 

 

 

 

Viac sa dozviete na: www.juliusmeinl.com/sk

 


TagsGastro